הערכה תפקודית
ילדכם חווה קשיים בלמידה (רכישת/שטף קריאה, קשיי ריכוז, קושי בשליפה וכו)?
מתלבטים האם לעלות לכיתה א' או להשאיר בגן חובה לשנה נוספת?
החלטתם לעלות לכיתה א' אבל מעוניינים שהילד יגיע מוכן עם כישורי הלמידה המתאימים?
הגעתם למקום הנכון!
קליניקה המתמחה בהערכה תפקודית על פי הגישה הנוירו התפתחותית תפקודית. הערכה תפקודית היא הערכה מקיפה הנועדה לאתר את מוקדי הקושי בכישורי הלמידה של הילד ואת המקור לפער בתפקודו אל מול יכולותיו. הערכה תפקודית מתבצעת במטרה להגיע לתוכנית עבודה ברורה שבעזרתה יוכל הילד להתקדם, לצמצם פערים ולשקף את יכולותיו האמיתיים.
הערכה תפקודית כוללת:
* שאלון התפתחותי רחב ומקיף
* מפגש הורים להשלמת פרטים ורקע
* שני מפגשי הערכה תפקודית עם הילד
* בניית תוכנית עבודה בהתאם לממצאים
* מפגש הורים מסכם ובו נסקור את מוקדי הקושי שעלו,
והכי חשוב- מה עושים איתם!!
במפגש הסיכום תינתן תוכנית עבודה ממוקדת ומותאמת אישית המדורגת על פי סדר עדיפות לטיפול (על פי דרגת הדחיפות). במפגש זה אסביר מה המענה הנכון לקשיים שעלו, אעבור אתכם על התוכנית ונחליט יחד כיצד ניתן לשלב אותה בצורה הטובה ביותר על פי לוח הזמנים שלכם.
אני בונה את התוכנית בצורה ברורה וקלה ליישום אבל במידה ותחליטו להיעזר במטפל מקצועי אוכל להמליץ לכם על אנשי מקצוע טובים.
חשוב לציין- לרוב תוכלו ליישם את התוכנית בעצמכם כיוון שהיא מבוססת על פעילויות משחק שונות (ממוקדות מטרה) או פעילויות שנתפסות כ"זמן איכות" כך שכבונוס תרמתם לחיזוק הקשר עם הילד!
הערכה תפקודית אינה אבחון פסיכודידקטי (לא ניתן להשתמש בה להמלצות והתאמות בבית הספר כמו- תוספת זמן, בחינה בחדר נפרד, הקלדה במקום כתיבה וכו'). הערכה תפקודית מטרתה לאתר את הסיבה למוקד הקושי,
לכוון את ההורים לדעת על מה לתת את הדעת ולשים לב, להציע תוכנית טיפולית ולהתחיל לאמן את תפקודי המוח במטרה להפחית את הקשיים ואפילו לפתור אותם.
אמנם לא בכל המקרים ניתן לפתור לגמרי את הבעיה אך ברוב המקרים ניתן להפחית את הקשיים בצורה משמעותית ודרמטית כך שנוכל להביא למיצוי הפוטנציאל של הילד וביטוי נאה ליכולותיו.